20160901_070423_HDR.jpg20160905_100947_HDR.jpg20160904_105158_HDR.jpgNyt ollaan pitkän odottelun jälkeen siinä päivässä, milloin mun on tarkotus jättää Suomi taakse ja suunnata kohti Espanjan lämpöä!!! 

Nukuin edeltävän yön yllättävän hyvin, vaikka olisin voinut vannoa, että en nukkuisi yhtään. Aamulla sitten tuntui, että tästä tulee ihan normaalipäivä ja että en mä oikeesti oo lähössä minnekkään. Pakko sanoa, että vähän se kyllä jännitti, mutta ei niin paljoa kuin olisin uskonut, sillä lähtö vuodeksi Espanjaan ei tuntunut siltä että olisin oikeasti lähdössä.

Sitten saavuin lentokentälle. Silloin tuntui siltä, että nyt mä oikeesti oon lähössä ja jännitys alkoi kasvamaan. Lähtöselvityksen ja laukkujen jättämisen jälkeen hyvästelin perheen ja serkkuperheen ja sen jälkeen suuntasin turvatarkastukseen kahden muun suomalaisen vaihto-oppilaan kanssa. Kaikki meni loppujen lopuksi hyvin täällä Suomessa. 

Ensin me lennettiin Wieniin, jossa meillä oli 3h aikaa seuraavaan lentoon, joka oli Madridiin. Wienin lentokentällä me syötiin vähäsen välipalaa, koska kello 10 ei ollu ravintolat vielä auki.Lisäksi tapasimme yhden Inton vaihto-oppilaan lentokentällä. No sitten tämä Itävaltalainen tyttö tuli sitten meidän kanssa samalle lennolle- Noin kello 1 meillä sitten lähti lento Madridiin. Lento sujui loistavasti vaikka edessäni istui jonkinlainen espanjalainen luokka. Kuten voitte arvata, he pitivät kovaa meteliä.

Kello oli muutamaa minuuttia vaille 4 kun saavuimme Madridiin. Meidän piti siis olla Madridissa kello 4, josta menisimme Inton järjestämällä bussilla leirikeskukseen yhdessä muiden vaihto-oppilaiden kanssa. No me 4 sitten ootettiin meiän laukkuja, kunnes tuli meiän koneen laukut. Mietin päässäni, että mitäköhän jos mun laukku ei tuliskaan. Siinä sitten tuli ensimmäisen laukku, ja toisen laukku, ja kolmannen laukku. Odotin mun laukkua. Sitten laukkuhihna pysähtyi, koska kaikki laukut oli otettu. Tai siis ei kaikkia.. Sillä mun laukku ei tullut. Siinä me sitten ooteltiin hetki. Laukusta ei kuulunut mitään ja ilmoitustaululla näkyi, että kaikkien laukkujen olisi pitänyt tulla jo 15min sitten. Sen jälkeen me mentiin Iberian työpisteelle kysymään mun laukusta. Ja kuten arvata saatta jonoa oli ja toiminta oli hidasta kassalla. Siinä meni ehkä 30min ja sitten tuli meidän vuoro. Yksi suomalainen vaihto-oppilas tuli mun kanssa kassalle, koska hän puhuu suht sujuvaa espanjaa ja ei tiedetty puhuuko Iberialla työskentelevä englantia. No me siinä sitten odotettiin taas, kunnes saatiin tehtyä ilmoitus kadonneesta laukusta. Kello oli 5 ja olimme tunnin myöhässä.

Muut vaihto-oppilaat odottivat meitä ja lähdimme yhdessä bussilla Madridiin. Luulimme kaikki, että leiri olisi lähellä Madridin keskustaa, mutta eipä ollutkaan. Matka kesti noin 40min ja lopulta päädyimme leirille. Siellä oli vastassa joukko espanjalaisia nuoria jotka olivat tulleet leirille omasta tahdostaan. Ensi vaikutelma leiritä oli ihan okei, mutta se vaikutti maatilalta, koska eläimiä siellä oli todella paljon. Leirillä sinä päivänä me leikimme, söimme ja menimme nukkumaan. Olipa päivä!!